Allah..Pls show me the way…

“as, jgn pandang blkg dh, dah langkah masuk kena teruskan jugak…”

“sabar as..Allah x kan uji benda yang kita x mampu…”

“Buang perkataan takut, sekarang kena usaha..”

ni antara ayat2 yang diberi since kena tukar dr course work ke research mac lps, xda hari yang tenang..buat research berkaitan construction management under supervisor yang major material macam satu langkah yg silap..berharap pulak pd co-supervisor, pn tersalah langkah.. bak kata my s’visor “i also not sure what kind of advice he can give to help u but i promised him to point as ur co- spvsor..xkan nak mungkir janji, pe pun jgn jumpa dia w/out me sbb takut jd terlalu mencapah ni..x fokus”

berharap pulak nk bertanya pada lecturer2 lain..cm 2@3 orang yang snggup bagi pndapat, yg lain bz n ikut protokol…bak kata salah sorang lecturer “u x boleh p jumpa lecturer sesuka hati…ada protokol..kn lantik as co spvsr or ur spvisor kn bgtau kat dia dl yg u nk refer dia..kalau x ssh dia nk layan..masing2 bz n ada komitment”

hasilnya, dh 3 bulan but still terkontang kanting..xtau nak refer sp.. buat research syok sndr..bila present kn hentam dgn panel hebat jugak la..tp mcm biasa, bukan kritik yang membina..kritik yang membuat sy lbh down..

‘” betul ke nak buat mcm ni?

“saya takut  x habis master awak kalau macam ni..”

” itu pn xtau?//&%%? “pas tu siap gelak n geleng kepala lagi..dah la sembang masa sy present.. nk output mcm 6 bulan punya keja, padahal tau je sy br tukar ke research 1 bulan ms tu..

my s/visror said at least dh run sket sblm defend proposal dis septmber..now, sy dh x nmpak apa..jalan sy kelam je.. pikir sorang2, brainstorming sorang2, buat research sorang2..last2 bila pgg pen n buku tp cm mampu merenung, xtau nk tulis apa..mudah sgt air mata ni nk teman…

nk quit pn, perjanjiaan dh sain..lain la klo da orang yang nk bg sy duit rm100k untk bayar balik gantirugi..

Ya ALLAH…PLS SHOW ME THE WAY..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s