Aku & Denggi…

Bismillahirrahmanirrahim….

Alhamdulillah…alhamdulillah…alhamdulillah

almost 8 days demam and 3 hari admit ward..ini la pertama kali saya kena tidur kat hospital untuk jaga diri sendiri.. at first ingatkan demam biasa, tapi bila pening & tak dapat bangun + muntah lg, saya dah rasa lain macam sebab saya jarang demam teruk. muntah apatah lagi… kali terakhir saya muntah maybe belasan tahun dulu @ zaman kanak-kanak.

masa saya ditahan platlet darah saya 102.. kalau ikutkan normal lebih kurang 154. jadi bermula la hari saya di hospital taiping dan berakhir dengan 14 botol air & 14 kali amik darah. sup ketam tak payah cakap la…sampai cirit birit dibuatnya.

bukti masuk sepital...ni kenangan last snap sblm melangkah keluar...

apa pun, sakit ni kan kifarah dosa…banyak juga hikmahnya…time2 macam ni baru la nak kalut belajar solat orang sakit. mujur la ada sahabat-sahabat yang arif..alhamdulillah…

malam kedua saya kat sana, ada patient yang masuk wad sebab telan panadol 4 biji sebab bergaduh dengan kekasih hati..tapi alahai baru habis SPM. kesian saya tengok mak patient tu..

hari ketiga saya kat sana, pesakit sebelah katil saya meninggal dunia sebab ulser usus. sememangnya dia dah koma masa dipindahkan ke sebelah katil saya..

Saya discharge dengan platlet 117 je.. So, balik rumah still kena minum air dengan banyaknya untuk naikkan lagi platlet..

3 hari tapi cukup untuk mengingatkan saya MASA SIHAT SEBELUM SAKIT, MASA MUDA SEBELUM TUA & HIDUP SEBELUM MATI

2 thoughts on “Aku & Denggi…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s