Nak jadi org Kelantan..BOLEH???

Bismillahirrahmanirrahim…

Alhamdulillah selamat sampai dari klate tgh hari tadi..Konvoi dua kereta yang dirasakan sangat best. disebab kan saya belum pandai drive auto, terpaksa la jd co-pilot je. pendek kata kena entertain driver yang suka pejam mata bila driving…huhu tak boleh nak kata apa la kan kalau drive pkul 2@3 pagi…jalan bengkok pun nampak lurus…

Tak puas sangat rasanya pi kelantan kali ni sebab tak sempat pun nak shopping apa-apa hehe. Tapi best sebenarnya sebab tujuan ke sana pun untuk ke walimah fahimi & syima atau nama manja IMI & IMA😀 terharu bila tengok sorang lagi adik dah selamat jadi isteri. Kalau dulu first time ádik’ saya walimah, menitik juga la air mata terharu, rasa macam kehilangan pula.. dah tak boleh nak buat macam zaman bujang-bujang dulu..but now dah boleh control dah.. hehe

Back to the topic!!! nak MINTA IZIN JADI ORG KELANTAN BOLEH??? huhu sangat best la rasa kat sana.. paling suka tengok signboard..kat McD pun ada tulisan jawi. mana mau cari kat tempat lain…?

Yang lagi rasa special, model kat signboard pn semua pakai tudung..kadang-kadang terfikir jugak, alang-alang dah buat iklan pakai tudung seragamkan je la dengan negeri lain…tak payah susah2 buat banyak-banyak… kan?kan?

pe lagi ek yang best??? erm…banyak la sampai speechless..

cakap kelantan dah pandai, budu pun suka makan..nasi kerabu pulak sangat favourite…so, boleh dah kot jadi kelantanese😀

anyway, kali ni ada skit je gambar yang boleh nak letak kat sini. Tak berapa best sebab camera handset je pun..Camera ‘gemok ‘ saya ada orang pinjam & tak pulangkan lagi..

sedara IMI & IMA... comel

sedara IMI & IMA... comel

 my 'adik2' yang datang walimah IMI n IMA.. tak tau la siapa yang snap

my 'adik2' yang datang walimah IMI n IMA.. tak tau la siapa yang snap

belajar perkataan baru..ingatkan kedai apa la...huhu

belajar perkataan baru..ingatkan kedai apa la...huhu

Lupa pula nak letak gambar pengantin that day….yang ni je sesuai untuk share😀
Pengantin vs Pak Mertua

Pengantin vs Pak Mertua

Alhamdulillah sangat untuk semua perkara…semoga mereka menjadi pengantin ‘ hari-hari’ …bahagia sampai ke syurga….aminnn

I Love You adik….. (untuk shima je)

One thought on “Nak jadi org Kelantan..BOLEH???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s