for the 2nd time…never for 3rd..

Bismillahirrahmanirrahim…

hari ni bangun tido dah macam robot…kaki sakit…bahu sakit…pinggang sakit..semua sendi sakit huhu.. untuk kali kedua, puncak Gunung Angsi ditawan hehe…penat..dah halfway hiking tu, terfikir juga “apesal la aku datang…” tapi bak kata my housemate, zati… “jgn dok merungut na…sendiri yang pi..”

this time sebenarnya tak plan pun nak pergi. masa Mc Syer tanya nak join ke tak, still dok pikir nak lg ke untuk kali kedua naik Angsi ni, yang kak af & Mc Syer pulak dok risau ke kuku kaki yang baru nak elok after Gunung Datuk hari tu… Bak kata diorang kuku senipis kulit bawang…. tapi entah macam mana at last decide jugak la untuk follow . Kali ni hiking dah tak bawa kamera, sebab last time hiking habis kamera gemok saya bersalut tanah…so guna handset je. ingtkan kak af bawa tapi oleh sebab dia pun macam dah tau je nak semput, dia pun tak bawa jugak😀

lepas ni kalau diikutkan geng2 JPP banyak lagi gunung yang nak didaki…tengok la keadaan macam mana…kalau masa tu saya dah lupa macam mana lenguh hiking join la kot😀

Mc Syer jerittttt...hehe

Mc Syer jerittttt...hehe

ceria giler bila sampai puncak!!!

ceria giler bila sampai puncak!!!

Kali ni satu pencapaian yang agak baik…kalau last time pkul 7.30pm baru keluar dari hutan…tapi kali ni sebelum pkul 6.00pm dah keluar… SYABAS!!!!!

apa pun, seronok sebenarnya hiking ni…bila dah berada kat tengah-tengah hutan, fikiran tertumpu pada ciptaan Allah semata-mata.. Subhanallah…nikmat sangat…kalau nak rasa, cuba la… boleh cabar diri…kepuasan untuk diri sendiri 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s