Ia Datang Lagi…

semalam tidur ala2 baby I terganggu around 2.30 a.m.. mana taknya, tetiba terdengar bunyi orang ketuk pintu..xda la kuat tapi entah macam mana boleh tersedar…lama I renung pintu bilik I takut2 ada orang pecah masuk.. ada la 10 minit & bila tengok macam ok mata I dah start layu balik.. tetiba aiseh bunyi lagi..kali ni memang saya tak boleh tidur dah..rasa takut semacam..

huhu actually before ni rumah I dah kena ketuk 2 kali…1st time masa subuh..lebih kurang 1/2 jam pintu rumah I di ketuk tapi my frend n I masa 2 tak buka sebab ‘tetamu’ 2 xda bagi salam pape pun… bagi gila ke ape mai ketuk pagi2… I amik wuduk pn terjengket2 sebab takut.. rupa2nya my ex-housemate punya bf…  ntah diorang fight ke apa la time 2..eeeeeee…seram dibuatnya…

2nd time memang tak boleh nak expect la sape..pukul 1 pg pulak tu.. bukan setakat ketuk tapi sekali dengan tendang/tolakan yg kuat jugak la.. spontan pulak I terbangun terus jerit

“SAPE????????????????????”

“Cari SAPE??????????”

boleh pulak dia jawab tapi I x sure dia kata nak cari pembantu kedai @ dia adalah pembantu kedai..pastu terus sunyi…masa tu my housemate n I dah melekat kat pintu rumah tu konon2 nak halang pintu 2 dari terbuka.. sekali terpandang atas meja I.. ALAMAK!!!!!! Grill x kunci…patut la dia boleh tolak pintu 2… last2 dah takut sgt I call my frend yg dok kat aras bawah tapi malangnya dia tidur tanpa kesedaran langsung. terpaksa la call kawan yang dok jauh sikit..

2 am…mata dok segar lagi tunggu kawan I datang. sekali dia datang mmg la xda orang dah…tapi malangnya pintu rumah I x boleh bukak dari dalam & jugak luar.. terpaksa la di pecahkan..kalau tak memang terkurung…time 2 mmg sgt takut…nak tido pun dah x mampu sebab pintu dah xda kunci..tutup pun kena sendal…huhu

memang jadi pengajaran la…kena mak sure semua dah kunci sebelum tidur…tapi yg last nite rasanya rumah jiran kot…saya yang teremosi…. Barangkali…….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s