My 1st Trimester…

alhamdulillah… alhamdulillah….alhamdulillah…

Kalau di ikutkan kira2 yang dibuat, minggu ni saya dah genap 3 bulan pregnant.. Sangat bersyukur dapat melaluinya tanpa masalah yang besar. Sebenarnya mula-mula dulu pregnant saya takut sangat saya morning sickness teruk… tambah lagi saya memang jarang vomit dulu2…x kira la demam ke, apa ke..saya memang jarang nk muntah…

dan memang la saya sangat bersyukur sebab yang vomit semua ni terjadi kat encik somi… memang kesian saya dengar, muntah sampai x larat nak bangun ( boleh dengar je la sebab dia kn dok jauh…dia di sana, saya disini ) tapi mujur la sekejap je…saya kat s.alam ni pulak cuma pening & sangat cepat masuk angin. Kira ok lagi la sebab saya masih boleh writing thesis..cuma bila time nk makan 2, terpaksa naek tangga 4 tingkat memang pas beli nasi selalu wajib akan collapse dulu..pas2 baru la nk selera makan tapi apa boleh buat badan dah shaking2…huhu

Saya memang dah tak diet sekarang…nasi adalah makanan wajib saya setiap hari..tapi pelik pulak sebab timbang berat kat rumah ni tak naik pun..kalau naik pun, kejap je dah turun balik…so, berat saya macam maintain je la.. selera pun dah berubah… saya memang dah tak lalu nak makan ayam..hari2 menu sama je saya beli, nasi separuh, ikan goreng/sambal, sambal belacan n wajib ada ulam.

orang kata kalau nak anak cerah kena makan sayuran hijau hari2 terutama bayam…agak2 boleh dapat anak cerah tak kalau makan ulam hari2 sebab saya x brapa nak boleh telan bayam T_T  ada hati nak anak cerah, maklumlah saya n encik somi kan colour terlebih hehe..

tapi tak pe la, gelap ke cerah asalkan sihat semua dah alhamdulillah… tak sabar nak tengok perut saya membesar…😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s