LadyBird untuk Annisaa

Sejak jadi suri rumah sepenuh masa ni macam2 benda fikir nak buat tapi 1 pun tak terlaksana lagi…rasa nak buat baju kat baby la, nak adjust baju sendiri la, macam2 la…

last2 satu benda je yg jadi….

Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaa……..

LADYBIRD PILLOW!!!!!!!!!! saya memang teringin bantal2 yang pelik ni… dh try google tapi xjumpa yang berkenan.. kalau jumpa pun harga boleh tahan la… so, better Do It Yourself kn 😀

saya cuma guna t-shirt2 je, senang…tak payah nak pi beli kain… 😀

Sleeping beauty with LADYBIRD :D

Sleeping beauty with LADYBIRD 😀

Bila Annisaa tak berak,,,

ok…dah lama saya x post entry & hari ni konon2 buat come back dengan tajuk yg agak tak senonoh hehe

sekarang saya secara rasminya menjadi ibu kepada si baby yg bernama ANNISAA HUSNA BT MOHD REDZUAN….

bila dh jd ibu ni baru tau perasaan mcm mn huhu… kena kuning, risau…tak berak pun risau

last day saya bawa ANNISAA pi klinik sebab dia dah 15 hari x berak (bahasa sopan: air besar :D) bukan pe, blh je nk beli ubat kat farmasi tp x nk la ajar makan ubat kecik2 ni… memang puas hati la pi satu klinik ni…Dr tu cek perut semua & sembang bagai la pasal baby x berak ni… so, point yang sy boleh concludekn;

* kalau baby yg fully breastfeed, dont have 2 worry la kalau dia x berak…sbb susu yang dia minum maybe terus jd darah, air kencing… (kalau campur susu formula, maybe should tukar susu..susu x sesuai kot)

* salah 1 cara nak bg baby berak, boleh bagi dia minum air gula sket…bukan glukos tau..just bancuh gula biasa dgn air & bg baby minum..

* boleh letakkan sket butter @ marjerin kat beb2 bby..bg licin untuk najis senang kluar..

point yg ke 3 ni saya xbuat la, ssh kot nk cr beb2 baby, kecik sgt huhu..sy cuma buat yg no 2, bg minum air gula sket… now alhamdulillah, semalam dia dh menembak atas tok dia masa lepas mandi hehe lega rasa…

Muka Best.... :D

Muka Best…. 😀